Zeytinli'de Cumhuriyet Yemeği”

Zeytinli

Edremit`e bağlı Zeytinli Mahallesinde Zeytinli İDA Eğitim, Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (İDA-DER) tarafından Atatürk'ün sevdiği menüden oluşan Cumhuriyet Yemeği” düzenlendi.

Edremit`e bağlı Zeytinli Mahallesinde Zeytinli İDA Eğitim, Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (İDA-DER) tarafından Atatürk’ün sevdiği menüden oluşan “Cumhuriyet Yemeği” düzenlendi. İDA-DER Başkanı Zehra Aksay, “Biz bu gün Cumhuriyetimize, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları yanı sıra Cumhuriyetimize de sahip çıkıyoruz” dedi.

Edremit`e bağlı Zeytinli Mahallesi Cumhuriyet Meydanında 29 Ekim Cumhuriyet Bayramının 91. nci yılı  nedeniyle Zeytinli İDA Eğitim, Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (İDA-DER) tarafından geleneksel olarak Atatürk’ün en çok sevdiği ‘Kuru Fasulye, Bulgur Pilavı, Turşu ve İrmik Helvasını’ içeren menüden oluşan “3. ncü Cumhuriyet Yemeği” düzenlendi.

“Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün yıkılmış bir Osmanlı’nın külleri üzerinden genç bir Türkiye Cumhuriyeti yarattı. Genç Cumhuriyetimizin 91. nci yılını yine Atamızın en sevdiği yemekleri halkımızla paylaşmayı hedefledik. Hepiniz Hoş geldiniz” diyen İDA-DER Başkanı Zehra Aksay, “İda-Der’in Sosyal Sorumluluk Anlayışı gereği Cumhuriyetimizin kuruluşunun 91. nci yılı nedeniyle geleneksel olarak Zeytinli Mahallesi Cumhuriyet Meydanında 3. ncü kez düzenledikleri Cumhuriyet Yemeklerini devam ettireceğiz. Bu gün Cumhuriyetimizin 91. nci yılını gururla kutluyoruz. ‘Ölümsüz Atatürk’ün, bir zamanlar ifade ettiğim gibi fani vücudun toprak oldu, fakat gerçekleştirdiği Cumhuriyet ile eserleri ve koyduğu ilkeler, daha nice yüzyıllar korunacak ve sonsuzluğa dek yaşatılacaktır’ demişti. Biz bu gün Cumhuriyetimize, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları yanı sıra Cumhuriyetimize de sahip çıkıyoruz ve sahip çıkmaya devam edeceğiz” dedi

Karaman ili Ermenek ilçesindeki maden kazası nedeniyle üzüntülerini belirten Başkan Aksay, dileklerinin 18 madencimizin bir an önce sağlıklı bir şekilde kurtarılmaları dileğinde bulundu.

2008 yılında Edremit ilçesine bağlı Zeytinli Beldesinde kurulan ‘Şimdi Şiir Zamanı’ adlı “2 kez Geleneksel Şiir Dinletisi”, “2 kez Cumhuriyet Yemeği”,

Kızılkeçili Mahallesinde Atatürk’ün vefatının 75. nci yılı nedeniyle ikinci kez kuran ve mevlit okunması sonrası Lokma Hayrı yapıldığını açıklayan Başkan Zehra Aksay, “3. ncü Cumhuriyet Yemeğinde 3 Bin kişiye yemek verilirken 3 Bin adet Türk Bayrağı ile 3 Bin adet karanfil dağıtıldı.

Atatürk’ün sevdiği şarkıların çalındığı Cumhuriyet Yemeğine Balıkesir Milletvekilleri Nedret Akova ile Ahmet Gümüş yanı sıra Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka, Edremit eski Belediye Başkan vekili Fatih Çağlar ile Edremit halkı katıldı. ENVER DOLGUN



  • Pazar 19.1 ° / 10.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 20.2 ° / 8.5 ° false
  • Salı 19.4 ° / 8.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı